Užice, 14.05.
Bačka Topola, nedelja, 17:00
Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/26/2010 Slobodina Sramota !!
Zamenjeno domaćinstvo sa crno-belima.

Da je palanački mentalitet neizlečiva bolest i prokletstvo, dokazala je uprava Slobode ovih dana, obrukavši klub i dobar deo navijača pred domaćom sportskom javnošću, posebno pred njenim slobodnomislećim delom.

Naime, posle, na sreću neuspelog, pokušaja da se domaćinstvo zameni sa klubom čiji je predsednik Vladan Lukić, a vlasnici članovi, "trud" je konačno urodio plodom. Domaćinstvo je zamenjeno sa drugim beogradskim blizancem, pa će tako Sloboda igrati 3 vezane utakmice na gostujućem terenu, odnosno 4.12. umesto u Lučanima, gostovati na stadionu JNA, da bi u poslednjem kolu prolećnog dela bila domaćin na Begluku (trenutno u izgradnji). Ne samo što je time, iako pravno korektno, po ocenama dobrog dela posetilaca ovog sajta narušena regularnost takmičenja, iz Užica je stigla potvrda da se prva liga igra zbog pomenuta dva beogradska kluba, da se sve vrti oko njih, da se klubovi dele na one naklonjene tj u saradnji sa jednim ili drugim, a da ulazak u "elitno takmičenje" nije ništa drugo do prilika da se ugoste "večiti", što treba među palanačkim življem da izazove oduševljenje, a za lokalne političare i rukovodioce da bude prilika za slikanje, ne bi li ih primetio neko iz centrale i ubuduće imao u vidu za neko mesto u prestonici.
Ovim potezom je dobar deo simpatizera Slobode obrukan i pred navijačima klubova iz gradova koji se bore protiv neregularnosti, monopola, jednoumlja i centralizacije fudbala. Zašto domaćinstvo nije zamenjeno sa Borcem, Vojvodinom ... a zašto uopšte da se menja sa bilo kim? Ko je to za upravu Slobode vredniji od imena Slobode i Užica? Ako je odgovor u novcu koji će lokalni živalj dati za ulaznice, moramo napomenuti da lokalni, ali i živalj iz cele Srbije plaća izgradnju stadiona, pa u tom smislu treba razmisliti da li se stadion u Užicu pravi za "večite" ili za Slobodu i Užičane. Ako je uprava ovo uradila zbog finansijske dobiti, onda je mnogo veću dobit mogla da ostvari uštedama na drugim mestima, marketingom za ostalih 13 utakmica itd ...
Ovim su na duži rok potopljene sve iluzije da se u Slobodi dešava nešto lepo, da se razvija klub koji će biti nezavistan, koji će pobrati simpatije šire sportske javnosti, čija će uprava i igrači shvatiti da njegovi navijači dolaze na utakmice zbog Slobode, Užica, da gledaju svoje fudbalere, a ne tuđe ... Pisac ovih redova već dugo gaji iluziju da se neke stvari, bar u tom smislu mogu promeniti, međutim treba reći istinu, kakva god bila. Od Slobode i Užica malo je ostalo, a ponos je davno zaboravljena kategorija na ovim prostorima. Ako Sloboda ne poštuje sebe i svoje navijače, zašto bi je drugi poštovali? Da li su rukovodioci na krivom putu ili samo osluškuju volju većinskog življa, procenite sami.

Sada od bruke, Slobodu mogu spasiti samo igrači, donošenjem bodova iz Beograda 4.12.


---------------------
www.fksloboda.org
---------------------