Uzice, 25. septembar KR
Borca, 01. oktobar, 15:00
Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/26/2010 Slobodina Sramota !!
Zamenjeno doma─çinstvo sa crno-belima.

Da je palana─Źki mentalitet neizle─Źiva bolest i prokletstvo, dokazala je uprava Slobode ovih dana, obrukav┼íi klub i dobar deo navija─Źa pred doma─çom sportskom javno┼í─çu, posebno pred njenim slobodnomisle─çim delom.

Naime, posle, na sre─çu neuspelog, poku┼íaja da se doma─çinstvo zameni sa klubom ─Źiji je predsednik Vladan Luki─ç, a vlasnici ─Źlanovi, "trud" je kona─Źno urodio plodom. Doma─çinstvo je zamenjeno sa drugim beogradskim blizancem, pa ─çe tako Sloboda igrati 3 vezane utakmice na gostuju─çem terenu, odnosno 4.12. umesto u Lu─Źanima, gostovati na stadionu JNA, da bi u poslednjem kolu prole─çnog dela bila doma─çin na Begluku (trenutno u izgradnji). Ne samo ┼íto je time, iako pravno korektno, po ocenama dobrog dela posetilaca ovog sajta naru┼íena regularnost takmi─Źenja, iz U┼żica je stigla potvrda da se prva liga igra zbog pomenuta dva beogradska kluba, da se sve vrti oko njih, da se klubovi dele na one naklonjene tj u saradnji sa jednim ili drugim, a da ulazak u "elitno takmi─Źenje" nije ni┼íta drugo do prilika da se ugoste "ve─Źiti", ┼íto treba me─Ĺu palana─Źkim ┼żivljem da izazove odu┼íevljenje, a za lokalne politi─Źare i rukovodioce da bude prilika za slikanje, ne bi li ih primetio neko iz centrale i ubudu─çe imao u vidu za neko mesto u prestonici.
Ovim potezom je dobar deo simpatizera Slobode obrukan i pred navija─Źima klubova iz gradova koji se bore protiv neregularnosti, monopola, jednoumlja i centralizacije fudbala. Za┼íto doma─çinstvo nije zamenjeno sa Borcem, Vojvodinom ... a za┼íto uop┼íte da se menja sa bilo kim? Ko je to za upravu Slobode vredniji od imena Slobode i U┼żica? Ako je odgovor u novcu koji ─çe lokalni ┼żivalj dati za ulaznice, moramo napomenuti da lokalni, ali i ┼żivalj iz cele Srbije pla─ça izgradnju stadiona, pa u tom smislu treba razmisliti da li se stadion u U┼żicu pravi za "ve─Źite" ili za Slobodu i U┼żi─Źane. Ako je uprava ovo uradila zbog finansijske dobiti, onda je mnogo ve─çu dobit mogla da ostvari u┼ítedama na drugim mestima, marketingom za ostalih 13 utakmica itd ...
Ovim su na du┼żi rok potopljene sve iluzije da se u Slobodi de┼íava ne┼íto lepo, da se razvija klub koji ─çe biti nezavistan, koji ─çe pobrati simpatije ┼íire sportske javnosti, ─Źija ─çe uprava i igra─Źi shvatiti da njegovi navija─Źi dolaze na utakmice zbog Slobode, U┼żica, da gledaju svoje fudbalere, a ne tu─Ĺe ... Pisac ovih redova ve─ç dugo gaji iluziju da se neke stvari, bar u tom smislu mogu promeniti, me─Ĺutim treba re─çi istinu, kakva god bila. Od Slobode i U┼żica malo je ostalo, a ponos je davno zaboravljena kategorija na ovim prostorima. Ako Sloboda ne po┼ítuje sebe i svoje navija─Źe, za┼íto bi je drugi po┼ítovali? Da li su rukovodioci na krivom putu ili samo oslu┼íkuju volju ve─çinskog ┼żivlja, procenite sami.

Sada od bruke, Slobodu mogu spasiti samo igra─Źi, dono┼íenjem bodova iz Beograda 4.12.


---------------------
www.fksloboda.org
---------------------