Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/01/2015 Konačno pobeda
Sloboda – Zemun 3:1 (1:1). Raspucana Sloboda konačno došla do pobede. U prvom danu novembra ostvaren veći učinak nego u čitavom oktobru.


Na slici: Đorđević, sada prvi strelac Slobode.

Posle pet kola duge serije razočaravajućih rezultata, zabeležena je i četvrta pobeda. Uprkos nadostatku klasičnog napadača, Rosoneri drže visoku poziciju po parametru postignutih golova, pokazujući da znaju i da treba da igraju napadački.
Utakmici je prisustvovalo oko 800 gledalaca, od čega stotinak navijača Zemuna. U startnoj postavi, posle pauze prouzrokovane povredom, ponovo se našao Boris Milekić.

........................... Tasić ..........................

Marjanović ....... Babić ... Milekić ..... Vučković

...................... Tasić ... V. Đurić ................

Miličić ................ Vukojičić ........... Dolmagić

......................... Đorđević ........................

Izmene: Babić - Vidić (46); Dolmagić – Emeka (54), Vukojičić – Torbica(89).

Šokantni start donosi Đokić, sjajnim pogotkom već u 5. minutu. Fudbaler gostiju je povukao kontranapad sa sredine terena, da bi u nedostatku boljih solucija odlučio da uputi udarac sa dvadesetak metara i to učinio vrhunski. Skoro čitavo poluvreme je proteklo u “dosadnoj” inicijativi Slobode, da bi sama završnica donela dosta uzbuđenja. Neopravdano zapostavljeni Tasić šalje odličan pas ka Đorđeviću, koji šutira iz prve i od prečku prosleđuje loptu u gol. Napadač crveno-crnih je još jednom pokazao da poseduje jako dobar šut, ali je u poslednjem minutu prvog dela promašio nepromašivo i propustio šansu da u dva minuta donese potpuni preokret. Posle odličnog prodora i asistencije Vukojičića, ostalo je samo da se pogodi prazan gol sa udaljenosti od pet metara – pogođena je stativa.

Na onovu pruženog, neverovatno izgleda činjenica da je Dolmagić starter, a Emeka rezervista. Ova izmena, izvršena u 54. minutu, verovatno je i prelomila meč jer Nigerijac svojim prvim kontaktom sa loptom donosi prednost Slobodi. Nakon što je fauliran, Miličić brzo izvodi prekršaj i lepo otvara Vukojičića, koji još jednom nudi gol na tacni - Emeka sprovodi loptu u mrežu. Nigerijac se ubrzo (66. minut) našao i u ulozi asistenta. Presekao je napad gostiju i fenomenalno uposlio Đorđevića. On dobro vuče kontru, ulazi telom ispred čuvara i rutinski realizuje akciju. Završnica donosi dve dobre prilike Zemunaca, ali i sjajne reakcije našeg golmana. U prvom navratu on odlično prati igru i osujećuje napad gostiju istrčavanjem, u drugom izlazi kao pobednik iz, za golmana autsajder, "jedan na jedan" situacije.

Još jednom smo bili svedoci da se pored stanja u kome se klub nalazi, na Begluku može uživati u atmosferi, fudbalu, golovima... Slobodaštvu!
Isto važi i za gostovanja, a narednog vikenda nas očekuje sada već čuveno u Petrovcu na Mlavi. Na pobedu!

Ljubav jedina...
napred Sloboda!