Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/10/2015 Bez pobednika u derbiju
Radnički 1923 - Sloboda 1:1 (0:0). U derbiju koji je po posećenosti oborio negativni rekord, Sloboda i Radnički podelili bodove. U klubu zadovoljni sa remijem.


Na slici: Jeremić postigao prvenac. (arhivska)

Da je kojim slučajem očuvala prednost u poslednje dve utakmice, Sloboda bi narednog vikenda učestvovala u meču dve prvoplasirane ekipe. Realnost bi svakako bila drugačija... Rosoneri gube kući od ekipe koja nema pobedu u prvenstvu, protiv posrnulog Radničkog se zadovoljavaju bodom. Apatični nastupi trenera Ristanovića dovode do zabrinjavajućeg pitanja: Da li će se naredne subote Sloboda braniti na Begluku? Podsetimo, u goste dolazi lider i već dokazano najbolja ekipa lige.
Nekada veliki derbi, danas je privukao nešto više od dve stotine posetilaca. Po kišovitom vremenu, Sloboda je nastupila u sledećem sastavu:

........................... Tasić ......................

Marjanović ....... Babić ... Vidić ..... Vučković

..................... Miličić ... Milanović ................

Dolmagić ............ Vukojičić .......... Đorđević

.......................... Jeremić ........................

Izmene: Vidić - Tasić (46); Đorđević - Emeka (55), Jeremić – S. Đurić (88).

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, ali ne i okviri gola. Sloboda ih je pogodila dva puta, Radnički jednom. U nastavku Jeremić donosi prednost. Dolmagić je uputio pas u srce šesnaesterca, Jeremić nadmudrio odbranu, a zatim uputio precizan udarac. Iako se činilo da preuzimamo kontrolu nad igrom, 1:0 je na semaforu stajalo svega desetak minuta. Igrao se 73. minut kada je Urošević odapeo projektil u levi gornji ugao Tasićevog gola. U finišu Radnički propušta odličnu priliku da po prvi put slavi u tekućem prvenstvu. Golman Slobode sjajnom reakcijom sprečava katastrofu.

Relativno visoka pozicija na tabeli se još uvek drži, ali smo bodovno sve bliži donjem domu. U nezgodnom trenutku nas očekuje utakmica sa sjajnom ekipom Bačke, ali ni ostatak jesenjeg rasporeda nije ohrabrujući, Na muci se poznaju junaci, nadamo se da ih imamo.
Napred Sloboda!!!