Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/27/2015 Pozitivne nule
Donji Srem – Sloboda 0:0 (0:0). Samopouzdanje raste – rutinski do pozitivnog rezultata na strani. Agilni Tasić nesavladan treću utakmicu zaredom.


Na slici: Neprolazni Marjanović (desno). (arhivska)

Nakon dva vezana trijumfa, želje, optimizam i nesvesno rastu. Na kraju, iako smo se nadali da će Sloboda postići gol za pobedu, meč iz Pećinaca arhiviramo sa pozitivnim utiscima. Kao i prethodnog puta, na Suvači nije bilo golova. Sloboda je prilično sigurno branila svoj gol, pritom potpuno ne zanemarujući protivnički.
Ove sezone po prvi put u rezervnoj, beloj garnituri, igrači Slobode su izašli na teren u sledećem sastavu:

........................... Tasić ......................

Marjanović ....... Babić ... Vidić ..... Vučković

..................... Miličić ... Đurić ..................

Đorđević ............ Vukojičić ............. Emeka

......................... Jeremić ........................

Izmene: Đorđević - Dolmagič (67); Vukojičić - Milanović (89).

Utakmica nije obilovala ozbiljnijim šansama, a domaći su sa svojim završili več u prvih dvadeset minuta. Na samom startu, fudbaler Donjeg Srema ne koristi priliku koja mu se ukazala nakon centaršuta. Iz vrlo pristojne pozicije upućuje mlak udarac glavom. Nešto kasnije, danas odlični Marjanović u poslednjim trenucima otklanja opasnost i šalje loptu u korner. Bilo je neprijatno posle pomenutog udarca iz ugla, ali neuporedivo manje nego u 17. minutu, kada su Sremci pogodili stativu iz prekida sa strane. Sloboda je u nastavku sigurnija u defanzivi, a dolazi u priliku i da zapreti. Posle udarca Emeke, golman odbija loptu, a fudbaler koji se aktivirao iz ofsajda postiže gol. Očigledna situacija nije promakla sudiji, pa rezultat ostaje nepromenjen. U završnici poluvremena, vrlo dobar kontranapad odlazi u nepovrat nakon smušene reakcije napadača.

Znatno dinamičnije se igralo u nastavku, ali beležimo samo jednu izglednu priliku. Imao ju je Emeka u početnim minutima. Marjanović je centrirao, Nigerijac uputio dobar udarac glavom, a Starčević se istakao dobrom intervencijom šaljući loptu u korner. Gosti praktično nisu stvorili šansu u drugom delu igre. Tome je značajno doprineo sigurni Tasić, koji je još jednom pokazao da mu je kontrola centaršuteva jača strana. Ovaj kvalitet se dodatno ističe na gostovanjima.

U subotu imamo sjajnu priliku da nastavimo niz pozitivnih rezultata. U goste nam dolazi Inđija koja još uvek traži bod na strani.

Napred Sloboda!