Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/19/2015 E ME KA!!
Sloboda – Loznica 2:0 (0:0). Emeka prekinuo uspavanku drugog poluvremena i sa dva gola doneo nova tri boda. Iskoristimo momentum, gazimo dalje. Možemo!


Na slici: Emeka Jakobs 2 u 1.

Ako ste po završetku meča prošli pored Slobodine svlačionice, mogli ste čuti, shvatiti, kako su crveno-crni došli do pobede uprkos jednom od lošijih izdanja ove sezone. Požrtvovan i emotivan pristup nadjačali su nedostatak ideje pred golom zatvorene Loznice. “Napred Sloboda”, još jednom je nadjačalo bezobrazno puštenu muziku sa razglasa, a prenelo se i na svlačionicu, okruženje Begluka, grad...

Na travnatu podlogu koja je daleko iznad renomea lige, Rosoneri su izašli u sledećem sastavu:

............................ Tasić ......................

Marjanović ....... Babić ... Vidić ..... Vučković

..................... Miličić ... Đurić ..................

Dolmagić ........... Vukojičić .......... Đorđević

........................ Jeremić ........................

Izmene: Jeremić - Emerun (52); Dolmagić - Ćosović (71); Đurić - Tasić (84).

Već po samom startu, gde su gosti uspevali da umire igru, moglo se naslutiti da će meč biti problematičan. Uprkos velikom posedu lopte, prvu šansu beležimo tek u 20. minutu. Kontranapad je išao preko Đorđevića, koji bira šut, umesto da uposli otvorenog Vukojičića. Bilo je opasnih prekida i kornera koji su izrodili par poluprilika pred golom Loznice, ali se na pravu šansu, najbolju, ćekalo još dvadeset minuta. Dolmagić se na konto loše postavljene linije gostiju našao u dobroj poziciji za centaršut. Lopta dolazi do Vukojičića koji, na veliko iznenađenje gledalaca, ne šutira iz prve, već dopušta odbrani da ga osujeti.

U nastavku lošija igra Slobode. Nedostajalo je ideje u napadu, činilo se da fudbaleri ne znaju šta da rade sa loptom. U određenim trenucima, gosti su pokazali nešto više fudbalske drskosti, pa se provlačio i strah od poznatih i neprijatnih scenarija. Meč je isticao, igrao se 82. minut, kada je Vukojičić za lucidnu minijaturu izvukao zadnje atome snage. Promešao je defanzivce duž linije šesnaesterca, odložio loptu do Emeruna, koji nakon varke zateže loptu u gol. Nije bilo stajanja za fantastičnog Nigerijca koji samo tri minuta kasnije duplira prednost u solo režiji. Presekao je pas na protivničkoj polovini, vukao dvadesetak metara, a onda rutinski zaobišao golmana i prosledio loptu u mrežu. “E ME KA, E ME KA”, orilo se tribinama.

Narednog vikenda, gostujemo u Pećincima. Donji Srem još uvek traga za pobedom, a posle tri uvodna remija beleži isto toliko vezanih poraza. Recept – tu, momentum – tu. Spakujte i ambiciju, pa da krećemo.

Napred Sloboda!