Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/12/2015 Miličić za slavlje
Sloboda – ČSK 2:0 (2:0). Konačno ostvarena pobeda na domaćem terenu! Još jedna dobra partija, igra koja uliva optimizam. Ali... da pobedimo Loznicu, pa da pričamo.


Na slici: Dvostruki strelac, Miličić.

Nakon poraza i nerešenog ishoda, dočekasmo pobedu na Begluku, tek desetu u prethodne 33 utakmice na našem stadionu! Oko 800 ljudi, ovog lepog septembarskog dana, bilo je uz Slobodu koja je na teren izašla u nespecifičnom sastavu:

----------------------Tasić----------------------
Dolmagić------Babić----------Vidić------Marjanović
-------------Miličić-----------Milanović----------
Petrović-------------Jeremić------------Đorđević
---------------------Vukojičić--------------------

Izmene: Petrović - Emerun (58); Jeremić - Đurić (79); Đorđević - Čumić (89). Zbog povrede, Ristanović već neko vreme ne računa na Milekića. Tasić nije bio u protokolu zbog povrede zadobijene u Kruševcu, a Vuk Đurić zbog crvenog kartona iz istog meča.

Izuzetno prvo poluvreme, crveno - crni otvaraju golom u 15. minutu. Miličić je ukrao loptu na polovini terena, Jeremić se dobro snašao i brzo odigrao pas u prostor. Laći postiže gol nakon silovitog trka, uz tanku intervenciju Tankosića. Igra se rasplamsala, a ČSK ubrzo pripretio. Odličan udarac sa ivice šesnaesterca, na sreću odlazi malo iznad prečke. Nedugo zatim, danas jako dobar Babić, ne uspeva da ugura loptu u gol nakon karakterističnog prodora i centaršuta Vukojičića. Sledi još jedan vrlo dobar napad Rosonera, u kome je Vukojičićev šut neodoljivo podsetio na prvi gol Predraga Ranđelovića (vs Borac). Ovog puta, lopta odlazi malo preko gola. Ne smemo zaboraviti sjajno proigravanje Jeremića petom, koje je stvorilo priliku. Posle Ranđe, Nebojša “skida” i Tiaga, u “glumi” koja se pokazala kao produktivnija. Uzeo je loptu na sredini terena i preveo je u stilu Brazilca do protivničkog šesnaesterca, u kome je nepropisno zaustavljen. Izgleda da ni ove godine nemamo jasno dogovorenog izvođača najstrožije kazne, pa smo još jednom prisustvovali pomalo neprijatnoj situaciji. Miličić je na kraju preuzeo odgovornost i još jednom upisao svoje ime na listu strelaca – 2:0, 36. minut.

U nastavku se desilo ono čega su se navijači pribojavali – kupili su ulaznicu za samo jedno poluvreme. Drugo je žrtvovano za rezultat, a pošto znamo da i on zna da izostane uz takav pristup, na kraju moramo biti zadovoljni. Vredna pomena u ovom delu je sasvim dobra partija Emeruna. Ozbiljnije prilike su bile retke, a dve najbolje za Slobodu nije iskoristio Đorđević. Ipak treba pomenuti i da ih je sam izgradio. Sa druge strane, jedinu šansu beležimo u samoj završnici. Centaršut posle prekida napravio je problem, ali gostujući fudbaler ga preusmerava samo u gol aut.

Narednog vikenda smo opet kod kuće, u našem Užicu. Rival je Loznica, želja – samo pobeda. Pa da pričamo...

NAPRED SLOBODA!!!