Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/07/2015 Miran, a prometan prelazni rok
Čak 18 fudbalera, registrovanih za proteklo prolećno prvenstvo, ove jeseni neće biti igrači Slobode. Sa druge strane, dobili smo 14 novih imena.


Na slici: Nova uzdanica, Nebojša Vukojičić.

Objektivno ogromnom prometu, suprotstavlja se subjektivni utisak koji prelazni rok doživljava kao vrlo pasivan, stegnut. Objašnjenje je jednostavno. Veliki broj odlazećih fudbalera, samo formalno se vodilo kao deo Rosonera. Na to dodajemo one sa minimalnom minutažom, te rezerviste. Na kraju i oni koji su bili deo prvog tima (gro njih je igralo u ofanzivi) nisu ostavili dovoljan trag da bi se za njima žalilo i previše razmišljalo. Čak i da je toga bilo u određenoj meri (ne možemo reći da Došljak i Stojanović sada uopšte ne bi dobro došli), padalo bi u drugi plan pored dobrog starog preživljavanja kluba – da li ćemo uopšte igrati fudbal. Upravo zbog dobrog starog preživljavanja, glavna odlazeća zvezda prelaznog roka nije bio igrač Slobode. Potencijalni prelazak Nikole Maksimovića iz Torina, najviše je zaokupio pažnju Slobodaške javnosti, ali i uprave. Napoli je bio blizu, ali ne i dovoljno, pa smo ostali bez stotinak hiljada evra na račun fudbalske solidarnosti.

Klub su napustili:

1. Stefan Kovačević
2. Miloš Crnomarković
3. Marko Avramović
4. Srđan Grujičić
5. Boris Došljak
6. Nikola Lekić
7. Saša Mišić
8. Luka Čančarević
9. Marko Ristić
10. Nemanja Stojanović
11. Bosman Frensis
12. Miloš Đokić
13. Mladen Popović
14. Miloš Bogdanović
15. Miloš Nikolić
16. Milan Jeremić
17. Milenko Pjević
18. Dragan Janković


Brojne odlaske kompenzovali su brojni dolasci. Kada dodamo i par stasalih omladinaca, možemo reći da i ovu sezonu počinjemo sa viškom fudbalera, da se pažnja možda više trebala obratiti na kvalitet, nego na kvantitet. Najzvučnije ime svakako je Nebojša Vukojičić, čiji dolazak podseća na priču iz američkih filmova – klub koji je finansijski uzdrman, dovodi penzionisanog "propalog talenta". On postiže gol na prvoj utakmici. Ma i na drugoj. Postaje zvezda sezone i spasava tim.

U Slobodu su došli:

1. Nebojša Vukojičić
2. Dejan Đorđević
3. Marko Marjanović
4. Nikola D. Tasić
5. Predrag Jeremić
6. Stefan Đurić
7. Mirko Petrović
8. Darko Đukić
9. Nemanja Ćosović
10. Nikola Vučković
11. Ranko Torbica
12. Đorđe Ivković
13. Aleksandar Bogdanović
14. Emerun Emeka Jacobs
15. Vuk Đurić