Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/29/2015 Prosipanje bodova na Begluku
Sloboda – Proleter 1:1 (0:0). Nastavlja se sa gubljenjem bodova kod kuće. Propuštena je još jedna šansa, te početak sezone možemo proglasiti rezultatski neuspešnim.


Na slici: Đorđević proslavlja fantastičan pogodak.

Muzika puštena sa razglasa neposredno po završetku utakmice, poslala je poruku – šou je završen, nismo uspeli, brišite kući. Dobro popunjen Begluk (oko 1500 gledalaca) je uglavnom poslušao „naredbu”, dok su oni verniji bili uporni i ispratili igrače aplauzom. Dok su nadjačavali zvučnike, razmišljali su kako bi bilo dobro da istim aplauzom konačno proslave i pobedu u Užicu.
Dva sata ranije, u idealnim fudbalskim uslovima, na teren je istrčao sledeći sastav:

........................ Tasić .......................

Miličić ......... Babić ... Vidić ..... Marjanović

................. Đurić ... Milanović .............

Dolmagić ........ Vukojičić ............. Đorđević

...................... Jeremić ........................

Izmene: Dolmagić - Ćosović (53); Milanović - Tasić (63); Vukojičić - Petrović (80). Zbog povrede ramena zadobijene u Vranju, Milekiću sledi pauza od mesec dana.

Gostima je malo nedostajalo da ofanzivnom igrom na samom startu iznenade Slobodu. Tasić ipak pronalazi rešenje za vrlo dobar šut nemarkiranog fudbalera Proletera. Rosoneri se brzo konsoliduju, pa do kraja poluvremena protivnika konstantno stavljaju na iskušenja. Jeremić na najisturenijoj poziciji znatno doprinosi prodornosti, ali suštinski nismo imali špica, protivnički šesnaesterac nije bio popunjen. Verovatno je i to razlog što nijedno, od mnogobrojnih kvalitetnih ubacivanja, nije materijalizovano.

Inicijativa je produžena u prvih petnaest minuta nastavka, gde smo videli tri sjajne šanse, ali... i primili gol. Prvo je Dolmagić promašio iz izgledne situacije, kada mu se lopta odbila na desetak metara od gola. Na sličan način u priliku ulazi i Milanović, ali loše hvata volej i prebacuje gol. Ubrzo propuštamo i najbolju šansu u dotadašnjem toku utakmice. Posle ko zna kog kornera, odbrana domaćih konačno nešto lošije reaguje, ali se situacija ne koristi, pa lopta koja se dugo nalazila u petercu Proletera, ne završava u mreži. Kazna stiže u 61. Minutu. Greška Milanovića na sredini, Sloboda u “raskoraku”, dobar kontranapad i sigurna reakcija Mirosavljeva na oštar centaršut po zemlji. Crveno - crni brzo poravnavaju bravurom Đorđevića. On je promešao odrbranu gostiju i iskosa sa dvadesetak metara uputio vrlo precizan i dovoljno jak udarac u gornji levi ugao Buzadžijinog gola. Jurio se ceo plen, ređali su se napadi, ali prilika dolazi tek u nadoknadi. Ćosović je ulaskom unazadio igru Slobode, ali je na samom kraju mogao da se proslavi. Iz zicer pozicije glavom prebacuje gol, a sudija ubrzo svira kraj.

Neuspesi na domaćem terenu prete da vežu i treću godinu u niz. Rezultati Slobode kod kuće počinju da ugrožavaju i renome kluba, poneti bodove iz Užica postaje sasvim normalna stvar. Dosta je bilo prosipanja bodova na Begluku!

Nove obaveze očekuju nas već u sredu, kada je na programu pretkolo kupa. Za plasman u šesnaestinu finala potrebno je biti bolji u Loznici.

NAPRED SLOBODA!!!