Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/22/2015 Pobeda!
Dinamo - Sloboda 0:1 (0:0). Pobedom na dalekom gostovanju nadoknađen "rezultatski zaostatak". Povreda kapitena bacila senku na veliki uspeh.


Na slici: Podrška za kapitena! (arhivska)

Prošle nedelje smo imali skoro sve. Dobru atmosferu na tribinama, borbene, ambiciozne fudbalere. Gledali smo dopadljiv, dinamičan fudbal u idealnim uslovima... Za pravi zalet u novo prvenstvo ipak je nedostajao rezultat. Sa tri boda iz Vranja dobijamo još jednu priliku, pa vas već na početku teksta pozivamo da naredne subote popunimo tribine, napravimo dobar ambijent, uzmemo bodove i zahuktamo crveno-crnu mašinu!

Vraćamo se na meč u kome je, posle suspenzije, Babić zauzeo svoju poziciju. Nikola D. Tasić je imao zdravstvenih problema. Na njegovom mestu igrao je fudbaler koji je protekle sezone ulazio u rasprave i neprimereno gestikulirao ka navijačima Slobode, na obe utakmice u kojima smo ga imali za rivala. No Sloboda izgleda ne postoji zbog navijača, pa ubuduće nećemo pisati na ovu temu. Hvala upravi na poštovanju.

........................ Tasić .......................

Miličić ......... Babić ... Milekić ..... Marjanović

................. Đurić ... Milanović .............

Dolmagić ........ Vukojičić ............. Đorđević

...................... Ćosović ........................


Izmene: Milekić - Vidić (36); Ćosović - Jeremić (39); Đorđević - Đurić S. (89).

U prvom poluvremenu smo videli jalovu inicijativu domaćih i par udaraca sa distance. Pošto smo pobedili, našu igru možemo nazvati rezervisanom, pametnom, fudbalom u kome smo strpljivo čekali šansu. Objektivno, bilo je povoda za takav pristup. Ovaj deo meča je svakako obeležila povreda Milekića, a sa njenom ozbiljnošću svakako nećemo licitirati dok ne dobijemo zvanične informacije. Borisu pružamo podršku i želimo što brži oporavak! Njegovim izostankom Slobodi ne bi nedostajao samo sjajan igrač, već i lider na terenu, motivator, jednom rečju kapiten. Ubrzo posle Milekića, utakmicu neplanirano završava i Ćosović. Njegova povreda ne deluje previše opasno, pa se očekuje da će biti spreman za naredni meč.

Drugih 45 minuta nije moglo bolje početi. Već u prvom Sloboda preko Vukojičića dolazi do prednosti. Očigledno veliko pojačanje Rosonera, koristi grešku domaće odbrane i rutinski realizuje priliku. Rana kapitulacija potpuno je poremetila Vranjance, pa u nastavku ne uspevaju da značajnije kontrolišu igru, stvore šansu. Beležimo još jednu situaciju, desetak minuta pre kraja, kada Jeremić ne koristi idealnu asistenciju jedinog strelca, te maši gol iz izgledne pozicije.

Kao što smo rekli, svi preduslovi za ponavljanje prvog kola su tu - ovog puta sa pobedom. Subota, 19:30, Sloboda - Proleter.

Vidimo se na Begluku!
NAPRED SLOBODA!!!