Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/15/2015 Šteta, baš šteta
Sloboda – Bežanija 2:3 (1:1). Najbolja igra u proteklih godinu dana, odlična atmosfera i “Slobodaški” kraj dana – uz patnju, ponos i podršku.


Na slici: Malo i drugo izjednačenje.

Malo je nedostajalo da zaboravimo kako izgleda dinamičan fudbal, onaj sa puno ambicije, trčanja, napada. Za oko 1500 ljudi, koliko se okupilo na Begluku, podsetnik je stigao u uvodnih devedeset minuta sezone u kojima su videli možda i više nego čitavog proleća.
Ono što je normalno ipak smo uzeli kao prijatno iznenađenje – Sloboda je na teren istrčala u novoj garnituri dresova, i to vrlo lepoj. Oni su poklon našeg bivšeg fudbalera, Ivana Vukomanovića.

Babić je odrađivao suspenziju iz Bačke, Jeremić se skoro pridružio ekipi, pa se mogao i očekivati sledeći sastav:

........................ Tasić .......................

Miličić ......... Vidić ... Milekić ..... Lazić

................. Tasić ... Milanović .............

Dolmagić ........ Vukojičić ............. Đorđević

...................... Ćosović ........................

Izmene: Đorđević – Jeremić (60); Ćosović – Ivković (67); Miličić - Petrović (81).

Bez klišea “ispitivanje snaga”, Sloboda od starta igra napadački. Lopta se dobro kreće i u uvodnih 15 minuta beležimo tri prilike. Prvu ne koristi Ćosović - nakon vrlo dobrog ubacivanja sa desne strane, prebacuje gol iz izgledne pozicije. Đorđević oprobava šut sa distance, a ubrzo potom odlična kombinacija Miličića i Vukojičića završava Laćijevim izblokiranim udarcem koji odlazi u korner. U 21. minutu, neverica. Gosti koriste prvi napad i dolaze do prednosti. Posle smušene reakcije odbrane, usledilo je rutinsko ubacivanje po zemlji i ista završnica neometanog Matovića. Sloboda nastavlja sa napadima, ali dobra igra nije materijalizovana ni šansama. Činilo se u pravo vreme, ipak dolazimo do izjednačenja. “Skraćeni korner” sa desne strane izvodi Lazić, lopta se odbija do Vukojičića koji se dobro snašao uputivši udarac, ali ipak uz malo sreće poravnava rezultat.

U drugom poluvremenu crveno-crni nastavljaju sa dobrom igrom, stvaraju šanse, ali do prednosti ponovo stiže Bežanija. Na sličan način kao kod prvog gola, probijen je bek (ovog puta vrlo naivno Lazić), poslat centaršut po zemlji i savladan Tasić. Samo par trenutaka kasnije, u 66. minutu, Ćosović ne koristi sjajnu priliku. Neometan, sa oko deset metara od gola, prebacuje isti. Sloboda ipak vrlo brzo stiže do izjednačenja. Milekić sjajno reaguje na dobro izveden prekid i glavom matira Manojlovića. Pripreme su očigledno dobro odrađene što se tiče fizičke spreme. Fudbaleri Slobode jure pobedu istom snagom, a prati ih odlična atmosfera na tribinama. Drugi put se nadoknađuje zaostatak, pa su svi sa pravom pomislili da je došao trenutak za vođstvo. Šok stiže u 74. minutu, kada gosti ponovo po krilu realizuju kontranapad. Bivši fudbaler našeg kluba, Lekić, pogađa sa ivice šesnaesterca na način na koji do sada nije i verovatno nikada neće. Gol proslavlja ućutkivanjem publike, kao zahvalnost za proteklu sezonu u kojoj je dobijao podršku uprkos limitiranom fudbalskom znanju. Međutim, kada vidimo koji fudbaleri dobijaju priliku da nose dres našeg kluba, nemamo razloga da tvrdimo da ga ni Lekić neće ponovo obući, nemamo razloga da mislimo da uprava na taj način neće okrenuti leđa navijačima. Koliko je Sloboda bila bolja nego obično, pokazuju i poslednji trenuci meča rezervisani za stihijske napade. Čak su i oni imali nešto više logike i smisla nego inače. Sve se pokušalo, Milekić je igrao skrivenog napadača, pred gol je u jednom trenutku stigao i Tasić, ali nije vredelo. Pisac ovih redova veruje da je pravi rezultat uvek na semaforu (pod uslovom da ga ne kroje sudije), ali će sada napraviti izuzetak… Sloboda nije zaslužila poraz!

Šta sada, pitanje je i za fudbalere i za publiku. Prvi moraju da znaju da će sa ovom igrom, ambicijama i požrtvovanošću postizati dobre rezultate, te ne smeju klonuti duhom! Drugi da prepoznaju sve pozitivno iz večerašnjeg susreta i podrže momke u nastavku, isto kao što su to uradili na kraju meča.

Ipak je večeras bilo lepo biti Slobodaš! Ljubav jedina…
NAPRED SLOBODA!!!