Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/22/2014 Dobro smo prošli
Sloboda - Bačka 1:0 (1:0). Uprkos slaboj igri, pobedom stavljena tačka na tešku polusezonu.Na slici: Vukmirović, igrač polusezone.

Navika na "Uragansku Slobodu" (Beljić, Ranđelović, Tiago, Kovačević, Vasilić) teško bledi, pa ćemo još ovaj put jednu svakodnevnicu srpskog fudbla (računamo i takozvanu Super Ligu) oceniti kao "lošu fudbalsku predstavu". U takvoj svakodnevnici, za pobedu često nije neophodno nadigrati rivala, već napraviti kiks manje. Na taj način Sloboda je danas došla do tri boda, koji će koliko toliko popraviti pogled na tabelu tokom zimske pauze.

Pred rekordno malim brojem gledalaca, svega pet stotina, crveno-crni izlaze u sledećem sastavu:

......................... Čančarević .........................

Miličić ......... Raković ......... Milekić ........... Ristić

................. Vukmirović ... Plavšić .....................

Dolmagić ........... Prtenjak .............. Lekić

......................... Jakšić ...........................

Kada bi u klubu imali luksuz da se bavimo skautingom, došli bi do podatka da rival najbolje prilike beleži u uvodnih deset minuta. Nabrajanje tih situacija bi se odužilo, pa odmah prelazimo na današnju - u 7. minutu posle greške na sredini, Bačka koristi veliki nebranjeni prostor i ulazi u najbolju šansu na utakmici. Srećom po Čančarevića, fudbaler gostiju u jedan na jedan situaciji upućuje amaterski udarac. Trenutak odluke dogodio se u 11. minutu. Fudbaler Slobode je rvačkim zahvatom Pešića onemogućen da reaguje na dobar centaršut Prtenjaka iz prekida, pa sudija pokazuje na belu tačku. Sledi još jedno blamiranje u vidu prepirke potencijalnih izvođača. Lekić izlazi kao pobednik u duelu sa Prtenjakom, a još bitnije i u duelu sa Drinićem - 1:0! Sreća što Raković danas nije imao pametnija posla, te je svojim dolaskom na utakmicu znatno doprineo pozitivnom rezultatu. Ipak, možda i igrač utakmice, pravi grešku u 36. minutu i stvara dobru priliku za protivnika - još jedan loš šut i siguran Čančarević. U nadoknadi poluvremena gosti i treći put plaćaju danak lošoj realizaciji. Nakon "prekida" Trivunovića, Klisura glavom šutira pravo u golmana.

Uspavanku drugog perioda prekida Bačka u 59. minutu, kada za kratko vreme vezuje dve prilike. Iz krajnje sumnjive (ofsajd) situacije, fudbaler plavih ne uspeva da savlada danas vrlo dobrog Čančarevića. Usledio je korner, nakon kog udarac glavom završava nešto iznad prečke. U ovom periodu, još jednom lošeg Jakšića menja Bosman. Dolazi do tumbanja u formaciji, pa poziciju napadača zauzima Dolmagić. Upravo on par minuta kasnije pravi šansu Prtenjaku. Prte na prvu reaguje na centaršut po zemlji, ali udarac upućen sa ivice šesnaesterca odlazi preko gola. Do kraja otvorenija igra Bačke i iz nje par poluprilika na obe strane. Za arhivu, na isteku utakmice izvršene su još dve izmene: Dolmagić - Milanović, Prtenjak - Vidić.

Sloboda nije bila lošija koliko govore šanse, ali je neambicioznost još jednom mogla da nas košta. O tome šta bi bilo da je utakmica išla drugim tokom, ne treba razmišljati... prosto, dobro smo prošli.

Iza nas je vrlo teška polusezona, a ispred duga zimska pauza u kojoj će nešto morati da se desi... O svemu ćete i dalje čitati na stranicama našeg sajta i foruma, pa izveštaj sa današnje utakmice završavamo sa:
VIDIMO SE KUĆI ZA 105 DANA!
NAPRED SLOBODA!!!