Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
11/08/2014 Sramno...
Sloboda - Mačva 0:0 (0:0). Nismo uspeli da saznamo koji tim je lošiji. Meč je završen bez golova, a u prvi plan, svojim ponašanjem, iskočio napadač crveno-crnih.

Na slici: Detalj koji je obeležio meč.

Postalo je potpuno jasno da se na gostovanja ide sa belom zastavom, pa svaka domaća utakmica dodatno dobija na težini - tu se traže bodovi, sada već možemo reći, spasa. No nekom drugom prilikom... Mačva, čija je ekipa ispod kvaliteta one srpskoligaške koja je pre više od četiri godine gostovala na Begluku, se "nudila" devedeset minuta, ali je zahvaljujući jalovosti Slobodinog napada ipak sačuvala mrežu.

Kiković i dalje traži rešenje u napadu (danas je počeo Đokić), ali u ovom trenutku do njega je prosto nemoguće doći:

......................... Čančarević .........................

Miličić ......... Raković ......... Milekić ........... Ristić

................. Bosman ... Plavšić .....................

Jovanović ........... Vukmirović .............. Lekić

......................... Đokić ...........................

Sve od gostiju videli smo u prvih 5 minuta, kada su imali i jedinu "šansu" na utakmici. Milekić je izblokirao centaršut, a lopta, koja je na putu ka golu savladala Čančarevića, ipak završiva malo iznad prečke. Sloboda preuzima inicijativu i vezuje par solidnih napada, od kojih je najbolji onaj u kome je Jovanović glavom reagovao na centaršut Lekića sa leve strane. Istakao se golman gostiju, Stepandić. U završnici poluvremena Vukmirović pravi slalom u šesnaestercu, ali gubi snagu, pa iz vrlo izgledne situacije ne uspeva da uputi bolji udarac. Bio je to lak plen za pomenutog Stepandića, čiji čudan "izlet", dva minuta kasnije, ne uspeva da iskoristi vrlo loš Đokić.

Poslednja ofanziva nemoćne Slobode odvija se početkom drugog dela. Iz svega se izdvojila samo jedna situacija u kojoj Jovanović u dva navrata ne uspeva da zahvati loptu iz obećavajuće pozicije, a posle centaršuta Rakovića koji je danas rešio da dođe na utakmicu.
Izmene: Đokić / Jakšić (58); Jovanović / Dolmagić (59); Bosman / Vidić (84)

Ono malo fudbala pada u drugi plan u 59. minutu, kada na scenu stupa Lazar Jovanović. Izlazeći iz igre, burno reaguje na pojedinačne kritike navijača, kome se usled vrlo nedoličnog ponašanja fudbalera, pridružuje i ostatak tribine. Stvar je izmicala kontroli, a pošto je trener ostao po strani, ulogu "vaspitača" vrlo dobro preuzima linijski sudija. Na njegovu sugestiju drski Jovanović dobija prvi, a ubrzo i drugi žuti karton. Ni to mu nije bilo dovoljno, pa tokom izlaska sa terena nastavlja sa vređanjem ljudi koji dan započinju i završavaju sa Slobodom, koji su i današnje, malo je reći bledo izdanje fudbalera, ispratili aplauzom.

Za očuvanje dostojanstva navijača Slobode, očekujemo isključenje Jovanovića iz ekipe!
Vidimo se u Ivanjici,
NAPRED SLOBODA!