Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/25/2014 Rezultat slika ambicije 2
Sloboda - Jedinstvo Putevi 1:0 (0:0). Ulazak Prtenjaka unapredio igru. Miličić u finišu materijalizovao borbenost i htenje crveno-crnih. Već u sredu kup, a potom završnica jesenjeg dela sa velikim očekivanjima.

Na slici: Meč viner Bogdan Miličić.
Zadovoljstvo na licima Slobodaša! Za nedelju dana njihov tim je uspeo da se transformiše i od apatične ekipe bez izražene želje, postane suprotno. Upravo su borbenost i motivisanost odlučili meč sa malim brojem prilika, a velikim grešaka. Pobeda je zarađena!

Da bude zanimljivije, samo jedna promena u odnosu na Slanu Baru (Lekić - Jakšić) :

......................... Čančarević .........................

Miličić ......... Babić ......... Milekić ........... Ristić

................... Bosman ... Plavšić ...................

Jovanović .......... Vukmirović .......... Jeremić

............................. Lekić ...........................

Kao što smo rekli, prilika je bilo vrlo malo, a ona najbolja (ukoliko izuzmemo gol) stigla je već u tećem minutu i imali su je gosti. Nakon kiksa, u poslednje vreme nešto nesigurnijeg Babića, Isidorović ulazi u šansu. Njegov udarac je izblokiran, ali to dovodi Arsića u odličnu situaciju. Dok je publika sleđeno čekala da se mreža "zakoprca", Čančarević je uspeo da neutrališe šut. No to nije bilo sve, odahnulo se tek par sekundi kasnije pošto je Čane iz redova Jedinstva snažnim, ali nepreciznim udarcem sa ivice šesnaesterca, poslao loptu u gol aut. U 11. minutu Milekić propušta prvu priliku za Slobodu. Bio je najviši u skoku, ali ne u prednosti koja bi mu omogućila da šutira preciznije. Igrač gostiju, Ajković, se više koncentrisao na raspravu sa navijačima nego na igru, pa u izglednoj, jedan na jedan situaciji, gubi duel sa Miličićem. U istom trenutku on se samopovređuje, pa Jedinstvo ostaje bez uzdanice u napadu. Do kraja poluvremena beležimo i dva udarca Jovanovića. Iz pristojne daljine ali pod pritiskom, loptu prvo šalje preko, a zatim i pored gola.

Kao što smo navikli, drugo poluvreme otvara izmena. Ipak nismo sigurni da li je bila taktička ili prinudna - krajem prvog dela Jeremiću se ukazivala pomoć. Upravo njega menja Lekić. Početkom nastavka, Ognjen dobija rođački duel. Luka šutira iz velike blizine, ali nedovoljno dobro. U 63. minutu Prtenjak ulazi umesto Jovanovića što znatno unapređuje igru. On se bolje snalazi u pozicionoj igri od Lazara kome čini se više odgovara igra na kontre. No ni ta, ni izmena u 78. minutu (Jakšić - Đokić) nisu donele veće uzbuđenje... sve do samog finiša. Prtenjak sjajno vara čuvara, centrira. Sa druge strane, par metara u šesnaestercu, loptu prima Lekić. On zalama pa idealno pronalazi Miličića, koji zakucava loptu u gornji levi ugao Marinkovića za veliko slavlje oko 1500 gledalaca. Napominjemo da je Miličić, i bez gola, odigrao jednu od boljih partija u ovoj sezoni. Preostalo vreme do kraja (4+3 minuta) malo je potcenjeno od strane fudbalera Slobode, pa se i preteralo sa "samo što dalje od gola". To ipak nije ozbiljnije uticalo na dešavanja na terenu, usledio je i poslednji sudijski zvižduk.U sredu igramo kup! Osmina finala, rival ni manje ni više nego branilac trofeja. Fudbaleri u Novi Sad idu da se bore, navijači da ih bodre, a rezultat kakav bude. Prvi će svakako dobiti aplauz, drugi uživati... jedna je UŽIČKA SLOBODA!