Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/18/2014 Rezultat slika ambicije
Proleter (NS) - Sloboda 1:0 (0:0). Još jedna jako loša partija Slobode u gostima i minimalan poraz, uz potpuno odsustvo rešenja u fazi napada.

Na slici: Đokić propustio još jednu šansu da se nametne.

Posle dugo čekane pobede na domaćem terenu, javila se nada u bolji nastavak sezone, bar kada su rezultati u pitanju. Prizemljenje stiže brzo - bod(ovi) se zarađuju, mnogo ređe "padaju sa neba", bez pokazanih zuba.

Verovatno niko ne bi pogodio u kom će sastavu Sloboda (danas u trećoj, plavoj garnituri) početi utakmicu na Slanoj Bari:

......................... Čančarević .........................

Miličić ......... Babić ......... Milekić ........... Ristić

................... Bosman ... Plavšić ...................

Jovanović .......... Vukmirović .......... Jeremić

............................. Lekić ............................

Najveće iznenađenje je svakako Frensis Bosman, koji posle više od dve godine ponovo beleži nastup za naš klub.
Kiković je očigledno nezadovoljan sa raspoloživim snagama na poziciji špica, pa seže za alternativnim rešenjima - Lekić je najistureniji u prvih četrdesetpet minuta.

Igra na kontranapade, sa forsiranjem atletskih prednosti Lazara Jovanovića, nije dala rezultate. Domaćin očigledno nema slučajno tako dobar bilans na svom terenu(do danas 4-1-0), recept koji se u ovoj ligi mahom koristi za gostovanja na Slanoj Bari čini se ne prolazi. Proleter je igrao strpljivo i čekao svoju šansu, išao im je na ruku rival bez malo presinga, koji ne ulazi u duel... Ovako stanje na terenu teško je moglo doneti neko uzbuđenje, pa u prvom poluvremenu nismo videli ni jednu šansu.

"Eksperiment" sa Lekićem očigledno nije dao rezultat, pa se na pauzi Kiković opredelio za Đokića. Najviše fudbala, moglo se videti na startu drugog dela. Rezultat je ostao nepromenjen iako su se oba tima po dva puta našla u izglednoj prilici. Posle udarca Vukmirovića, Nastasić spasava gol, a samo minut kasnije na drugoj strani to čini prečka. Ubrzo u šansu ulazi i Jeremić, ali ne menja rezultat. Posle još jedne smušene reakcije odbrane, igrač Proletera neometano šutira poluvolejom.... srećom pored gola.
U 61. minutu postignut je jedini gol na utakmici. Žigić neometano, glavom, realizuje centaršut iz kornera i tako donosi tri boda svojoj ekipi. Proleter je umešno priveo kraju meč, uz obilnu pomoć indisponirane i bezidejne Slobode. Izmene izvršene u 68. (Jovanović - Prtenjak) i 77. minutu (Jeremić - Jakšić) nisu donele nikakvu promenu.

Naredne subote, u okviru 11. kola PLS, na Begluk dolazi ekipa Jedinstva Putevi.

Napred Sloboda!