Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
10/04/2014 Vrlo loša Sloboda poražena u Beogradu
Bežanija - Sloboda 1:0 (1:0). Fudbaleri Slobode stvorili jednu priliku za 90 minuta. Odličan udarac sa distance Bežaniji doneo sva tri boda u lošoj fudbalskoj predstavi.Na slici: Vukmirović, propustio priliku za izjednačenje.

Još jedna utakmica sa uvertirom, ovog puta posebno neprijatnom. Fudbaleri Slobode su u sredu započeli štrajk zbog dva zaostala mesečna primanja. On je okončan u petak, posle razgovora sa članovima uprave. Koliko je sve uticalo na pripremu igrača za meč ne možemo reći, ali je atmosfera oko kluba svakako dodatno narušena. Navijači su blago razočarani i pored razumevanja situacije u kojoj se igrači nalaze, to ih ipak nije sprečilo da aplauzom pozdrave još jedno bledo izdanje svoje ekipe.

U rezervnoj, beloj garnituri, Sloboda počinje u sledećem sastavu:

......................... Čančarević ............................

Miličić ......... Babić ......... Milekić ........... Ristić

......................... Avramović ..................

Jovanović .. Vukmirović ..Prtenjak ..Jeremić

............................ Đokić .............................

Crveno-crni kreću u jakom ritmu, ali do kraja poluvremena on sve više opada. Bežanija dolazi do prve prilike u 14. minutu, kada Milekić "čisti" loptu sa gol linije. Igrao se 37. minut kada domaćin dolazi do prednosti, a ispostavilo se i postavlja konačni rezultat. Vrlo dobar udarac sa distance, otprilike 25 metara iskosa, završava u golu Čančarevića. Udarac je imao i snagu i preciznost, dovoljno da reši utakmicu.

Sada već tradicionalno, drugo poluvreme počinje sa izmenama. Ovog puta Raković menja Avramovića, a Lekić Prtenjaka. Došlo je do određenog "tumbanja" ali formacija ostaje 4-1-4-1 do sredine poluvremena. Tada se prelazi na nešto ofanzivniju 4-4-2 posle ulaska Jakšića umesto Miličića. Par minuta kasnije, u 72. minutu, Sloboda dolazi do najbolje i jedine prilike na utakmici. Vukmirović iskosa izlazi sam na Ostojića koji iz ovog duela izlazi kao pobednik... a mnogi su videli loptu u golu. To je bilo sve od fudbala. Sve karte se bacaju na napad, napred ide i Milekić, ali do kraja ne ulazimo ni u šansu.

Naredne subote u Užicu gostuje Sloga PM. Stanje u klubu i na terenu ne ohrabruje, pa nam ostaje da se uzdamo u zakon velikih brojeva. Sloboda jednom mora pobediti na Begluku... bar se tako nadamo.

Uprkos svima i uprkos svemu...
NAPRED SLOBODA!!!