Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/24/2014 Sa penala u osminu finala
Sloboda - Sinđelić (Bg) 1:1 (0:0); 4:3pen. Prva prepreka u kupu preskočena posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Furiozna završnica i blistava rola Vukmirovića!


Na slici: Nezaustavljivi Vukmirović

I pored toga što na listi prioriteta kup stoji iza prvenstva, Kiković na svom trenerskom debiju pred domaćom publikom ne kombinuje previše u odnosu na sastav iz Kraljeva, pa crveno-crni na ne pamtimo goru travnatu podlogu Begluka izlaze u sledećem sastavu:

...............Čančarević...................
Miličić......Babić....Milekić.......Ristić
.................Milošević...................
Jovanović..Vukmirović..Lekić..Jeremić
..................Jakšić..........................

Možemo odmah preći na uzbudljivo drugo poluvreme, jer u prvom još jednom nismo videli apsolutno ništa. Dodajemo samo podatak da u dosadašnjem delu sezone (sedam utakmica) još uvek nismo postigli pogodak u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme počelo je nakon izvršene dvostruke izmene. Kiković je pribegao za promenama koje su u Kraljevu uslovno rečeno donele rezultat: Prtenjak umesto Lekića, Đokić umesto Jakšića.

Međutim gosti prvi stižu do gola, igrao se 59. minut. Jovanović je kasnio sa povratkom u odbranu, Miličić bio možda i suviše pasivan u pomoći, a po centaršutu Ristić slabo prati Kalačevića koji donosi prednost svojoj ekipi.

U situaciji u kojoj bi mnogi sastavi psihički pali, igrači Slobode dodaju gas i igraju furioznih 30 minuta. Ređaju se šanse, ali i neverovatni promašaji. Posebno ističemo jedan od pokušaja Prtenjaka sa distance - golman Sinđelića uspeva da loptu skrene u korner. Deset minuta kasnije, u 79. miinutu, posle sjajanog pasa Vukirovića, Đokić izlazi sam na gol. Odlučuje se za kompikovanu varijantu, pa nakon što je prošao golmana, ne uspeva da sačuva dovoljno snage da savlada i štopere gostiju, koji stižu da zatvore gol. Nedugo potom Prtenjak i Jeremić razmenjuju odličan dupli pas, ali prvonavedeni iz idealne pozicije trese prečku.

Polako je isticala duga sudijska nadoknada, posledica odavno neviđene krađe vremena. Nije se verovalo da posle sijaset propuštenih šansi Sloboda može doći do još jedne... Ipak Vukmirović na desnoj strani prolazi dva čuvara i poslužuje Jovanovića, koji glavom zakucava loptu u gol protivnika. Izvodiće se penali!

U prve tri serije su jedanaesterci izvedeni vrlo dobro, pa je rezultat ostao nerešen i pored toga što je Čančarević svaki put pogodio stranu i napravio dobru paradu. Za Slobodu su redom pogađali Prtenjak, Milekić, Ristić. U četvrtoj seriji igrač Sinđelića promašuje čitav gol, ali to čini i mladi Đokić. Sigurno je njemu najviše laknulo kada je na sličan način, u petoj seriji, to ponovio protivnik. "Meč loptu" koristi Jeremić i vodi Slobodu u narednu fazu takmičenja.

I pored dramatične pobede, penal ruleta i uzbuđenja koje on nosi, najveći utisak za većinu Slobodaša večeras je bila fenomenalna partija Stefana Vukmirovića! Toliko učestvovati u igri, a toliko malo grešiti, prosto je neverovatno. I ne samo da nije grešio, već je svaki njegov kontakt sa loptom bio opasnost za protivnika. Aplauz, aplauz...

Osmina finala, na programu je 29. oktobra, a do tada slede brojni izazovi u prvenstvu. Prvi već u subotu, kada na Begluk dolazi BSK Borča. Prilika da se Sloboda konačno zahukta i pa je od velike važnosti da se momcima, koji u teškim uslovima pokazuju veliku borbenost i želju, pruži strpljenje i podrška sa tribina.

Napred Sloboda!