Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/19/2014 Skupština odložena, Kiković novi trener!
Odustajanje kandidata za predsednika i kratak vremenski period za pronalaženje novih, odložilo skupštinu. Sloboda dobila novog trenera, njen bivši igrač Milenko Kiković!

Na slici: Kiković (u sredini) novi trener Slobode

Skupština kluba zakazana za 18. septembar, na kojoj je trebao da se izabere novi predsednik, odložena je do daljeg.

Milovan Đorić, kome je gradonačelnik prepustio ulogu u reorganizaciji UO i aktivnostima u cilju stabilizacije kluba, digao je ruke. Po njegovim rečima imao je dobru volju, krenuo sa radom, ali glavni uslov za njegov dolazak nije ispunjen - delegati skupštine na čelu sa Draganom Strunjaševićem ne žele da podnesu ostavke. U izjavi za "Sportski žurnal" ističe da iza svega stoji Dragan Subotić.

Istog dana stiže demant na tekst objavljen u žurnalu. U njemu Dragan Strunjašević navodi da Skupština kluba sigurno nije razlog Đorićevog odustajanja i da jedva čeka da na njihova mesta dođu ljudi koji hoće i mogu da pomognu da klub što pre izađe iz ove teške situacije. On trenutnoj skupštini i Upravnom odboru pripisuje zasluge za funkcionisanje kluba posle letošnjeg katastrofalnog stanja u kome je ostavljen, ali još jednom ističe da sadašnji organi kluba nisu prepreka dobronamernim i kvalitetnim ljudima da preuzmu vođenje.

Dan kasnije, na dan skupštine, stiže obaveštenje da je ona otkazana, odnosno odložena do daljeg. Sasvim logično s obzirom na odustajanje potencijalnih kandidata i kratkog vremenskog perioda za pronalaženje novih. "Skupština će biti održana, kada se nađu odgovarajuća kadrovska rešenja." zaključak je saopštenja.

Dakle, serija "Dani raspleta u FK Sloboda" dobila je još jednu, ne i poslednju, epizodu. Svi se nadamo da će drama koja trenutno ima obrise tragedije dobiti još jedan obrt, ovag puta sa nekim čudesnim, srećnim krajem.

Ceo rasplet oko Skupštine kluba, odužio je i postavljanje novog trenera. To pitanje više nije smelo biti nerešeno, pa je saradnja sa novim šefom stručnog štaba dogovorena isti dan kada je skupština odložena. Na to mesto postavljen je bivši fudbaler Slobode Milenko Kiković!
Na konferenciji za novinare održanoj na Begluku, Kikiović naglašava da dolazi u Slobodu iz emotivnih i sportskih razloga. Pod prvim podrazumeva to što je u našem klubu stekao fudbalsku afirmaciju i imao vrlo korektan odnos. Za sportske razloge, ali i ciljeve, uzima izlazak Slobode iz teške situacije, a kasnije uz pomoć uprave i povratak na mesto koje ona zaslužuje. Kiković je strpljivo odgovarao na pitanja novinara: Upoznat je sa stanjem u klubu, ali se ne plaši izazova. Tim ne poznaje dovoljno, ali smatra da će s obzirom na iskustvo taj problem brzo biti prevaziđen. Ugovorna obaveza istče na kraju sezone. Svoju trenersku filozofiju prilagođava ciljevima i igračkom kadru.
Na konferenciji koja je, čini se imala više "šlifa" nego u nekom prethodnom periodu, novi trener Slobode se dao na raspolaganje novinarima u bilo koje doba istakavši važnost te saradnje.

Kiković na klupi Slobode debituje već sutra, kada crveno-crni u goste odlaze još jednom posrnulom klubu, Slogi iz Kraljeva. Bez obzira na okolnosti i pogled na tabelu, ovo je velika utakmica, duel starih rivala. Sada i bod donosi osmeh na lice, ali nam se ne može oduzeti nada u sva tri. Vidimo se u Kraljevu!

Napred Sloboda!!!