Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
09/06/2014 Bod koji ohrabruje
Boljom igrom i bodom iz Surdulice, Sloboda stavila tačku na težak raspored sa početka prvenstva. Vreme je da krenemo!
Odavno se sa manjim entuzijazmom nije čekala utakmica Slobode. Dešavanja u klubu daleko od idilične slike sa početka sezone. U tri kola osvojen jedan bod, uz igru koja je ispod renomea igrača koje posedujemo. Više od dve nedelje nemamo trenera!
Ipak malobrojni zaljubljenici u Slobodu koji su krenuli put Surdulice, mogli su se uveriti da su bar neke stvari krenule na bolje.

Na slici: Jakšić - postigao prvenac u dresu Slobode.

Igrom slučaja ili ne, Slobodu je sa klupe još jednom predvodio Ivan Janjić. On je na kišom nakvašen teren, pred oko 600 gledalaca, izveo sledeći sastav:

......................... Čančarević ...........................

Milanović ......... Milekić ..... Babić .......... Ristić

............................. Miličić .............................

Lekić ........Vukmirović ... Avramović ...... Jeremić

.............................. Jakšić ...........................

Ono što je konstantno u prva četiri kola i što podržavamo, je činjenica da u svaki meč ulazimo bez kalkulacija. Rešenost da se igra na gol više donosi odličnu šansu već u desetom minutu, ali udarac Avramovića brani bivši golman Slobode Šejić, da bi Jakšićevu reakciju na odbitak izblokirao defanzivac domaćih. Uprkos očekivanjima da će bolja igra doneti rezultat, dešava se suprotno - Radnik je poveo golom Jovanovića iz kontranapada posle kornera sa druge strane terena. Vidno uzdrmana Sloboda je pokušavala da dođe do izjednačenja pre pauze, ali se tek posle nje potpuno "oslobodila".

Serija napada u drugom poluvremenu počinje udarcem Miličića pored gola, nastavlja se prodorom Jeremića, zatim još jednom reakcijom Šejića i za kraj skoro autogolom - kada je na centaršut Lekića fudbaler Radnika pogodio sopstvenu stativu i izbacio loptu u korner. Po mnogima bitan detalj beležimo u 60. minutu u kome vrlo dobrog Jeremića menja odlični Prtenjak. Silno motivisan on postaje pokretač napada, dodatna promena kursa ka pozitivnom rezultatu. Deset minuta kasnije Sloboda stiže do izjednačenja! Igrao se 71. minut kada "dubok" centaršut Lekića pogađa stativu, lopta se odbija do Jakšića, koji sa dva metra ubacuje loptu u gol. Relativno povoljan rezultat za obe strane na manje od dvadeset minuta do kraja, nije uticao na tempo. Od brojnih poluprilika i prilika na obe strane, izdvajamo kontranapad Slobode u kom za malo kasni Jovanović koji je nešto ranije zamenio Jakšića. Čančarević je "skinuo" solidan pokušaj domaćih iz slobodnog udarca, ali u dva navrata nesigurnom reakcijom biva i blizu titule tragičara. U nadoknadi umesto Vukmirovića ulazi Milošević, a sudija Sremac ubrzo potom svira kraj.
Danas je za Slobodu debitovao mladi Milan Milanović i svojom igrom i zalaganjem pobrao simpatije. Neka je sa srećom!
Pored svega ističemo i izuzetnu gostoljubivost Surduličana.

Kao što smo rekli na početku u igri je osetan pomak, ostvaren je objektivno povoljan rezultat, pa velike nade polažemo u to da će na krilima energije iz Surdulice uslediti pozitivan rasplet i u ostalim dešavanjima oko kluba.
Nešto teži raspored je za nama i svi očekujemo značajan napredak u narednom periodu. U mislima svakog Slobodaša je samo jedan ishod naredne subote. Hoćemo pobedu!
Vratićemo se!

#vraticemose