Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/23/2014 U sudijskoj nadoknadi do vrednog boda
Sloboda - Metalac 1:1 (0:1). Milekić u 93. minutu za spas Slobode. Pitanje trenera od presudnog značaja!Na slici: Radost na kraju

Oko 1500 ljudi danas je prisustvovalo otvaranju nove fudbalske sezone u našem gradu. Ne zamerite nam, ali imali smo razloga da očekujemo veću brojku: novi početak, novi motiv, ali i stotine onih koji su do sada simbol Užica posmatrali kroz lični odnos ili mišljenje prema pojedincima - "Janko i Marko" više nisu u klubu, navalite!
Srećnici koji su uspeli da zauzmu svoja mesta na vreme, mogli su da vide kako igrači Slobode izlaze na teren u sledećem sastavu:

......................... Čančarević (c) ...........................

Miličić ........... Babić ..... Milekić .......... Ristić

................. Milošević ........ Avramović ..............

Prtenjak .............. Petrović ................ Vukmirović

.............................. Jakšić ...........................

... ovi drugi su se i dalje borili za svoju ulaznicu, čekali da se pojave. Doduše nisu svi bili podjednako strpljivi. Neki su odustali, pa su subotnje predvečerje verovatno proveli na mestu gde im je ukazano veće poštovanje, dok su drugi najavili da im je ovo poslednji dolazak na stadion.

U svakom slučaju utakmica je počela i nekako od početka podsećala na prethodnu u Inđiji. Tako je izgledao i prvi gol - postignut u ranoj fazi meča, nakon amaterske reakcije odbrane. Dupli pas i sigurna završnica Merdovića ohladila je Begluk. Poluvreme kao da nikada nije brže prošlo, a razlog nisu bili ni uzbudljiva igra, ni sudija Peranović koji je svirao kraj ne sačekavši ni da sat otkuca 45!

Na startu drugog, Miloševića menja Lekić, a nešto kasnije Jovanovića Petrović. U završnici umesto povređenog Babića ulazi Raković. Sloboda igra nešto agilnije, ali ne i konkretnije. Duge lopte na Jakšića nisu davale rezultat, čak i one koje je uspeo da osvoji, nije imao kome da preda. Dve polušanse su sve što smo videli u 45 minuta nastavka. Prvo Jakšićev, ne toliko jak, udarac glavom golman "skida" ispod prečke, a potom lagano "kupi" volej Vukmirovića upućen sa dvadesetak metara. Od gostiju nismo videli ništa više od loših pokušaja polukontri i kontri.

Isticala je i nadoknada, pa su igrači Slobode, onako očajnički, krenuli napred svesni da nemaju šta da izgube. Isplatilo se! Na centaršu Jakšića reaguje upravo igrač koji u "normalnim okolnostima", u tom trenutku ne bi trebao da se nalazi na tom mestu - Milekić! Sjajan udarac glavom, Pejović samo uspeva da ulepša svojom intervencijom, lopta završava u njegovom gornjem - desnom uglu. Pogodak je "zapalio" stadion, bod je proslavljen u najmanju ruku kao tri!

Sloboda ima potencijal gledano iz kog hoćete ugla, ali da li će ga iskoristiti, u ovom trenutku najviše zavisi od odabira trenera. Zato se nadamo da se u upravi sa velikom odgovornošću gleda na ovo pitanje.

Nastavljamo po teškom rasporedu sa starta sezone, slede dva gostovanja. Naredno je sledeći vikend u Lazarevcu.

#vraticemose