Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/21/2014 Šok: Dmitrović otišao pred derbi
Sloboda ostala bez trenera. Protiv Metalca ekipu vodi dosadašnji pomoćnik Ivan Janjić.
Nakon četiri prvoligaške sezone koje je obeležio jedan trener, u koga je uprava imala bezgranično poverenje, Sloboda ide u drugu krajnost i već čuvenu srpsku trenersku vrtešku.

Na slici: Nije izdržao u užičkom fudbalskom loncu u kome je temperatura uvek oko tačke ključanja


Nakon nekoliko nedelja priprema i samo jedne prvenstvene utakmice, u kojoj je upisao poraz, Dmitrović je napustio Omladinsku BB dva dana pred derbi meč drugog kola PLS protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.
Razlozi za sada nisu poznati, ali se pretpostavlja da Dmitrović nije bio zadovoljan uslovima, ekipom, ali i "klimom" u Slobodi.
Pošto do subotnje premijere na Begluku nije ostalo dovoljno vremena za izbor i promociju novog trenera, ekipu će najverovatnije voditi pomoćnik Janjić, bivši kapiten, a sada debitant na klupi Slobode.
Janjić je trenersku karijeru započeo u Jedinstvu Putevi. Rođen je 1979. godine u Užicu.

Nadamo se da će Sloboda izbeći česte smene na klupi i krenuti putem stabilnosti i ozbiljnog trenerskog rada, sa jasnom koncepcijom razvoja i napretka. Samo taj pristup može je otrgnuti od palanačkog fudbalskog mentaliteta i žabokrečine u koju se lako upadne pogrešnim izborom kadrova ili trenerskom vrteškom.

NAPRED SLOBODA!