Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
08/16/2014 Može i mora bolje!
INĐIJA - SLOBODA 2:1 (2:0). Start iz noćne more nenadoknadiv uprkos boljoj igri u drugom poluvremenu. Strelac za Slobodu, Lekić.


Na slici: Lekić pogodio za samopouzdanje
(ostale slike u galeriji: by Mare)......................... Čančarević (c) ...........................

Miličić ........... Raković ..... Milekić .......... Ristić

................. Milošević ........ Avramović ..............

Jovanović .............. Prtenjak ................ Lekić

.............................. Jakšić ...........................Posle nedelja raspleta i novog početka, o kojima ste mogli čitati na stranicama našeg sajta, svaki slobodaš je nestrpljivo čekao start sezone, kako bi se u praksi, na terenu, makar nagovestio odgovor na pitanje "Koja je pozicija Slobode u srpskom fudbalu?".

Svesna pomenutog burnog leta, slobodaška javnost je prilično odmereno postavila ambicije kada je u pitanju samo otvaranje, ali ono što se desilo u prvih pola časa igre je iznenadilo i najpesimističnije. Iako sam start, u kome je Sloboda pokazala nameru da se nadigrava, nije bio loš, Inđija brzo pronalazi rupe, ili bolje reći rupetine, u Slobodinoj odbrani. Realizacija vrlo sigurna, pa na semaforu stoji - 28. minut Inđija 2:0 Sloboda! Bekovi Miličić i Ristić su iznenadili slabim nastupom na startu, a Raković i Milekić slabom postavkom i reakcijama kod golova. Na sličan način, posle "iskakanja" slobodine odbrane, Inđija dolazi i do treće šanse, ali ovog puta izostaje bolja završnica. Sudija je odsvirao kraj prvog poluvremena, a da nijednom nismo ugrozili gol, praveći preveliki broj "neiznuđenih grešaka". Utisak mnogih slobodaša u pauzi je da bi trener mogao da bude oštriji kada treba trgnuti ekipu iz letargije, ako već ne postoji takav igrač na terenu. No, možda je to samo posledica naviknutosti na drugu krajnost iz prethodnog perioda.

Još jedna, sada pozitivna novina, u odnosu na par prethodnih sezona, viđena je na startu drugog poluvremena - izmena, već u 46. minutu. Teren napušta neprimetni Lazar Jovanović, a debi u seniorskoj selekciji, i to na vrlo dobar način, upisuje mladi Babić. Upravo činjenica da je debitovao, donekle opravdava mladu nadu Slobode u nameri da brzo napusti teren, pritom umalo ne pozdravivši navijače, koji su danas "pregazili" preko 500km kako bi pružili podršku crveno-crnima. Ako je to njegovo opravdanje, koje naći za ostale?!? Valja napomenuti da su i pored toga, kada su na poziv prišli, igrači pozdravljeni kao uvek - aplauzom i bezrezervnom podrškom.

Ova izmena pravi promene i u formaciji, pa u nastavku igramo sa tri štopera, ali sa znatno intezivnijim bekovskim ubacivanjima.
Da li je to uticalo na igru, uglavnom Sloboda u nastavku dosta jednostavnija, sa mnogo manje grešaka. Gol za smanjenje prednosti stiže u pravom trenutku - 60. minutu. Nakon akcije Jakšića i asistencije Avramovića, lopta uz malo sreće stiže do Lekića, koji je efektno zakucava u gol Inđije volej udarcem sa desetak metara. U 75. minutu Milekića menja Đokić. Sledi potpuna, ali jalova inicijativa Slobode. Nijedan od mnogobrojnih centaršuteva ne pronalazi traženog Jakšića, koji u najizglednijoj prilici pravi kontrafaul. Ili je barem tako mislio nesigurni sudija Ćeramilac, kome se ne može spočitati loša namera, već karakteristično seckanje, nepoznavanje igre i izbegavanje svakog "rizika".
Petrović je zamenio Miloševića u 83. minutu, a najbolju priliku propušta 91. kada neometan sa peterca slabo šutira glavom. Lekić je izblokiran u izglednoj poziciji u 93. minutu.

Na kraju realnih 2:1, kao opomena, kao lekcija. Da može bolje, moglo se sve više naslutiti kako je meč odmicao. Da mora, mora - ambcije zahtevaju, a mi iste ne dovodimo u pitanje posle samo jednog odigranog kola. Vratićemo se!

#vraticemose