Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
02/07/2014 Piske ima startnih 11
Sloboda trećom pobedom na pripremama, protiv ruskog Rostova na Donu, najavila odlučnu borbu za opstanak


Na slici: Sloboda - Rostov (preuzeto sa http://www.fc-rostov.ru/)


U drugoj pripremnoj utakmici 04. februara savladana je Suduva iz Litvanije rezultatom 2:1. Strelci za Užičane bili su Sasha Petchi u 9. i Pejović u 41. minutu.
Sloboda je do prvog gola stigla nakon što je Pejović sa levog krila ubacio loptu pred protivnički gol na koju je naleteo Petshi i lako savladao golmana Suduve. Dobru igru Slobode u 41. minutu krunisao je golom Pejović, koji se najbolje snašao na drugoj stativi posle šuta Tiaga i sproveo "otpadak" u nebranjenu mrežu. Gosti su do jedinog gola dosli u sudijskoj nadoknadi vremena nakon gužve u šesnaestercu. Mora se napomenuti i to da je golman Ranković u par navrata sjajno reagovao i sprečio da rezultat bude drugačiji.

Startni tim Slobode izgledao je ponovo ovako:

................... Ranković .....................

Terzić ... Lovrić ... Raković ... Gojković

............ Sasha ..... Okuno ...............

Žeravica ......... Ćovin ........... Pejović

................... Tiago ....................


Igrali su još i: Tasić, Vasilić, Miličić, Jovanović, Stanojević, Dolmagić i dva igrača iz Nigerije koji su na probi.


U trećoj pripremnoj utakmici koja je odigrana 07.02. Sloboda je pobedila ekipu Rostova, koji je trenutno 8. u ruskom prvenstvu, rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola na meču bio je odlični Ćovin u 41. minutu.

Sloboda je nastupala ponovo u istom sastavu, što jasno govori za koju se postavu Stamenković opredelio, kao i o rešenosti da startnih 11 budu uigrani do prvog kola.
U igru su ušli: Tasić, Vasilić, Dolmagić, Jovanović, Miličić, Cvetković, Stanojević, Samuel, Oluwaseun.

Užičanima bi na Kipru trebalo da se pridruži i Predrag Pavlovć, koji igra na poziciji desnog krila, bivši igrač Partizana, Napretka, mađarskog Debrecina, Metalca iz Gornjeg Milanovca i OFK Beograda. Pavlović je takođe nastupao i za tim mlade reprezentacije Srbije. Rođen je 1986. u Kruševcu, visok 178cm i pored desnog krila može da zauzme i druge pozicije u veznom redu. Ovaj čvrst i pouzdan igrač napustio je fudbal u oktobru 2013. Da li će Stamenković uspeti da ga vrati u igru na veliku radost navijača Slobode, videćemo u narednim nedeljama.
Osim Pavlovića na probi bi trebalo da se dokaže i Nigerijac Boti Goa, koji je nastupao u mladjim selekcijama i B timu Benfike, a kasnije u Rozenborgu II i u Jermeniji. Ovaj brzonogi i snažni napadač bi trebalo da pojača konkurenciju među malobrojnim napadačima na Slobodinom spisku prvotimaca.

Poslednje vesti o povredi mladog Cvetkovića su ohrabrujuće. Operacija na Kipru je urađena sjajno, kosti su savršeno spojene i ako sve bude išlo po planu, Cvetković bi do kraja sezone trebalo da bude u trenažnom procesu sa ekipom.

Hrabro Nemanja! Podrška iz Užica!

NAPRED SLOBODA!