Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
01/29/2014 Lovrić: Ne brinite za opstanak!
Slobodina ekspedicija ostala je bez dva već najavljena pojačanja, ali sa puno optimizma kreće na drugi i znatno zanimljiviji deo priprema.
Prilikom posete redakcije sajta prvotimcima na Zlatiboru, najavli smo 6 pojačanja. Ugovore su, međutim, potpisali samo Terzić, Ćovin, Raković i Petshi. Nezvanično, Srđa Knežević i Marko Mugoša su insistirali na šestomesečnim angažmanima, što klubu nije u interesu, obzirom na trenutnu formu igrača, pa je svak otišao svojim putem. Knežević u Rad, a Mugoša u Mogren.

Na slici: No time Tolouse (FRA) - Sacha Petchi na Aerodromu Nikola Tesla potpisuje ugovor sa Slobodom


Pored navedene četvorice, prvi profesionalni ugovor sa Slobodom potpisao je Petar Stanojević, momak koji je u kadete Slobode došao pre 3 godine iz Valjeva, a poslednjih 6 mesecii proveo na pozajmici u Železničaru iz Lajkovca. Stanojević je u polusezoni bio strelac 4 gola, a u isto toliko situacija i asistent. Neki mesec ranije Nemanja Cvetković je potpisao profesionalni ugovor sa klubom, pa se čini da su upravo ta dva momka zalog za budućnost rossonera. Interesovanje za Cvetkovića pokazao je francuski Lil, pa će skauti pratiti mladog štopera Slobode u narednom periodu.

Uprkos nagoveštajima transfera, Tiago i Vasilić, kojima ugovori sa crveno-crnima ističu na leto, otputovali su sa ekipom na Kipar tvrdeći da ostaju u klubu, voljni da daju sve od sebe u borbi za opstanak. Ipak, ne treba se iznenaditi ako Vasilić završi u OFK Beogradu, nakon što su propali pregovori sa Vojvodinom. Naime, OFK Beograd ima saradnju sa menadžerskom agencijom već čuvenog Pinija Zahavija, pa bi se u tom trouglu mogao tražiti dogovor za transfer koji bi po 50% podelili Sloboda i Sloga iz Kraljeva. Procenjuje se u kuloarima da taj transfer ukupno ne bi mogao da vredi više od 100 000 eura. Sa Tiagom je situacija nešto drugačija. Na početku prelaznog roka, po pisanju sportske štampe, Čukarički je ponudio 300 000 eura za transfer, gde bi Slobodi pripalo nekih 60%. Kako nezvanično saznajemo, Tiagov menadžer nije raspoložen da nekoliko meseci pre isteka ugovora velike sume novca razmenjuju klubovi između sebe.

Aerodrom Nikola Tesla, 28.01.2014. po srednjeevropskom vremenu 23:30.
Uvek nasmejani Gojković plenio je vedrinom pred ukrcavanje na let za Larnaku!
Stameni štoper Lovrić je poručio navijačima da ne brinu za opstanak!
Ljubimac Begluka, golman Ranković tvrdi da je vreme za penziju, te da se priključio ovoj kampanji kako bi pomogao klubu da ostvari cilj u junu! Svi se nadaju da će Dejan još barem jednu sezonu stajati između stativa.
Trener Stamenković gori od želje da vidi dvojicu Rusa i dva tamnoputa igrača koji čekaju na Kipru da pokušaju da izbore status prvotimca Slobode i možda koju godinu kasnije rejting Tiaga. Među igračima na probi tražiće se pre svega polušpic i centarfor.

Možda se polušpic i pojavi, ali centarfor sa velikim R nije na tom letu!