Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
02/25/2013 Novi dresovi za premijeru
Konferencija za medije u prostorijama kluba. Očekuje se registracija Daniela Oleruma.
Sloboda je u završnici priprema na Kipru odigrala još tri kontrolne utakmice. Najpre je bez golova završen meč sa ruskim drugoligašem UFA-om, a par dana kasnije Sloboda je savladala Čukarički 2:0 (Tiago p. i Pejović). Poslednja provera za igrače iz drugog plana bila je rezervisana za kiparskog drugoligaša Ermis FC Aradippou, takođe 2:0 (Mitić i Memedović na asistencije Jovanovića).

U noći između četvrtka i petka ekspedicija rossonera vratila se u Užice. Nakon dana pauze Stamenković nastavlja pripreme za sredu i prolećnu premijeru u Subotici od 14h.

Sloboda je registrovala 25 fudbalera za prolećni deo sezone:

1.Dejan Ranković
2.Jovica Vasilić
5.Zoran Knežević
9.Predrag Randjelović
10.Nuridin Davronov
11.Marko Memedović
13.Aleksandar Pejović
14.Miloš Janićijević
15.Aleksandar Gojković
16.Stojan Pilipović
17.Dario Purić
18.Vladimir Krstić
20.Tiago Galvao Da Silva
25.Nikola Tasić
31.Darko Lovrić
33.Lazar Jovanović
35.Zoran Mijanović
44.Mladen Lazarević
55.Delimir Bajić

Mladi golman Nikola Tasić (broj 25), koji je potpisao profesionalni ugovor, Lazar Jovanović (broj 33), koji konkuriše u napadu i štoper Nemanja Cvetković (broj 6), koji je odigrao nekoliko odličnih utakmica, najbliži su protokolu na utakmicama prvog tima. Pored njih, još nekoliko članova omladinske selekcije treniraće sa prvim timom, biti na oku Stamenkoviću, ali još uvek nastupati za omladince:

3.Aleksa Vidić
4.Lazar Ristanović
8.Nikola Mitić
12.Nikola Vasiljević
22.Mirko Petrović

Pored Bajića, koji je već ranije potpisao, novajlija je Tadžikistanac Nuridin Davronov, talentovani 21-godišnji centralni vezni, koji se nada da će status fudbalske zvezde te azijske države uspeti da opravda i izgradi karjeru u Evropi. Mladi Tadžik će propustiti verovatno prvih nekoliko kola, pošto praktično nije ni trenirao sa ekipom.
Treba reći i da je levokrilni napadač iz Kameruna Didier Tayou registrovan kao igrač Slobode, jer se ispostavilo da nakon povrede i povratka u zemlju nije ni odjavljivan. Didier je za vreme priprema prvog tima, trenirao i igrao prijateljske utakmice sa omladinskom selekcijom, jer zbog problema sa vizom nije mogao na Kipar.
Još jedno interesantno ime sa spiska je golman Zoran Mijanović (39) koji je branio u jednom skandinavskom drugoligašu, a poznavaoci fudbala ga pamte po epizodi u Vojvodini pre 15 godina. Kako smo nezvanično saznali, cilj njegovog angažmana je da u slučaju da Ranković bude sprečen da brani, popuni prazninu ukoliko Stamenković odluči da sačuva mladog Tasića od prvoligaške vatre i potencijalnih opasnosti koje to nosi. Nije sigurno da li će Mijanović trenirati sa ekipom.
Što se tiče Daniela Oleruma, napadača koji je zadovoljio na probi, klub čini sve kako bi on stekao pravo nastupa do subotnje utakmice u Užicu protiv BSK-a. Problemi su nastali sa njegovim papirima iz bivšeg iranskog prvoligaša za koga je nastupao. Da li će u isto vreme klub uspeti da registruje i mladog Ganijca Stevena Adamsa, koji je bio na početku priprema, ali se vratio u domovinu zbog problema sa vizom, ostaje da vidimo u narednim danima.

Igrači koji su bili na probi, ali, ili nisu zadovoljili, ili klub nije uspeo da ih angažuje iz drugih razloga:
Gilson Ja Silva, Zelenorotska Ostrva
Preche Amour Florian Mboungo, Kongo (prošao pripreme)
Sergio Ricardo serafim Junior, Brazil
Farkhod Tokhirov, Tadžikistan

Danas je Sloboda predstavila i nove garniture dresova. Manekeni su bili članovi kadetske i omladinske selekcije. Ostale slike možete videti u galeriji.