Prva liga Srbije >>
Omladinska liga FSRZS >>
Kadetska liga FSRZS >>
Pionirska liga FSRZS >>
Košarka, Druga liga Srbije >>
Himne FK Sloboda >>
Smiler & FF - Freedom >>
Slobodine novine br. 1 >>
Slobodine novine br. 2 >>
Slobodine novine br. 3 >>
Slobodine novine br. 4 >>
 
 
07/18/2012 Za opomenu, ne i za brigu
Sloboda - Napredak 0:4 (0:3). Bledo izdanje crveno-crnih u prvoj pravoj kontrolnoj utakmici
Sloboda je otpočela pripreme nedelju i više dana kasnije nego veićina klubova u zemlji, pa stoga i ne čudi što u ovoj fazi ne može da pruži partiju dostojnu renomea. Veliki broj Užičana i slobodaša na tribinama igrališta "Švajcarija" na Zlatiboru nisu delovali zabrinuto nakon ubedljivog poraza, pre svega zato što su na terenu videli momke u koje veruju, koji su ih navikli na uspehe prethodne sezone.
Ekipa je oslabljena za Božovića, Omegu, Bosmana i Vranjkovića. Novajlije su iskusni golman Ranković (Smederevo), zatim bivši veznjak Borca iz Banjaluke, Stajić, kao i nekadašnji štoper Vojvodine, Lovrić, koji je u Užice stigao iz izraelskog Hapoel Ashkelon-a, a pre Vojvodine nastupaO za Bežaniju, Zvezdaru, Železnik, Voždovac, Radnički JP. Na probi se kao i svakog leta nalazi nekoliko igrača, od kojih je najzanimljiviji i slobodašima najatraktivniji Jerry Sitoe iz prijateljskog Mozambika.

U iščekivanju najavljenih par pojačanja, pre svega u zadnjem redu, sastav Slobode je, usled izostanka lakše povređenog Vasilića, pretrpeo jednu malu i jednu veliku rokadu. Naime, Gojković je prinudno zaigrao na poziciji desnog štopera, a Stajić na desnom beku, gde verovatno nije u životu stao, pa je ta strana odbrane rossonera najčešće "pucala":


----------------------Šejić-----------------------

Stajić---------Lovrić--------Gojković-------Marić

------------Pilipović-------Pejović---------------

Beljić---------------Tiago-------------Kovačević

-------------------Ranđelović--------------------


Izuetno trkački spremni i MOTIVISANI gosti iz Kruševca, u svežoj Zlatiborskoj večeri pod reflektorima, već u prvom poluvremenu napali su superligaša iz svih oružja. Bilo je i nekoliko oštrih startova, pre svega nad Marićem, pa su priliku za prve pripremne radnje imali i navijači Slobode. Nakon jednog promašaja Kruševljana sa 5 metara, slede dva lepa pogotka, upravo kao posledica proboja desne strane odbrane domaćih:
1:0 Mirosavljević 16.min
2:0 Trujić 33.min
Tamnoputi veznjak gostiju lakog koraka, pravio je probleme Pilipoviću i Pejoviću, a dobru igru krunisao je fenomenalnim pogotkom sa distance:
3:0 Regan 36.min
Sloboda tek pred kraj poluvremena preti preko Sava Kovačevića, koji maši sa 3 metra, istina, ometan od čuvara, uz još jednu polupriliku koji minut kasnije.
U drugom delu Sloboda je više napadala, ali ipak jalovo, uz svega par šuteva ka golu.
Beležimo dvostruku izmenu (negde oko 60.min): Ranđelović/Jerry
Kovačević/Memedović
Pred kraj susreta bivši član mladjih selekcija Slobode, sada igrač Napretka, postavlja konačan rezultat:
4:0 Bojić 81. min

Treneri Milinković (Spartak - prvi protivnik Slobode na Begluku 11. avgusta) i Kuzeljević (Radniči KG - ljuti rival), kao i celokupni sastav Radničkog, Voždovca, Donjeg Srema i još par klubova, nisu imali mnogo prilike da snime igru Slobode, jer ovo svakako nije bila ista ona ekipa od koje će strahovati u prvenstvu. Nadamo se da će ovaj hladan tuš doprineti tome da Sloboda što spremnije dočeka te prvenstvene duele i ostavi Kuzeljevića i Milinkovića bez prilike da se raduju.
Utakmici je prisustvovao i Radomir Antić, koji ne propušta priliku da isprati Slobodine nastupe.

SAMO SLOBODA!